Zeki Alasya, son oynadığı Hayattan Korkma filmini anlatırken yönetmeni ve yapımcıları da tatlı dille iğneledi. Alasya, filmin Balıkesir’in Gömeç ilçesinde çekilmesine bir anlam veremediğini söyledi.
Türkmax’taki Gala programına Hayattan Korkma filminin oyuncularından Zeki Alasya ve Tarık Pabuççuoğlu ile filmin senaristliğini ve yönetmenliğini yapan Berrin Dağçınar katıldı.
1,5 ay süren filmin çekimleri için Balıkesir’in Gömeç ilçesine giden Zeki Alasya, projeye başlamadan önce de yönetmen ve yapımcılara neden Gömeç’i seçtiklerini sorduğunu ancak film bittikten sonra da bu sorunun yanıtını hala bulamadığını söyledi. Alasya, biraz da esprili bir üslupla şunları söyledi:
"Yıllara varan yapımcılık denemelerimizde hep mekan dert olmuştur. Mekan çok artılar da getirmiş olabiliyor, çok eksiler de getirebiliyor. O yüzden ilk Berrin hanımla konuştuğumuzda ben ’Niye Gömeç?’ diye sordum. Yapımcılara da sordum. ’Bizim filmimize çok uygun bir yer’ dediler. Ben de böyle cennet Türkiye’mizi düşünerek gittim. Ama o cennet Türkiye’mizin vasat cennet olan yerlerinden birisi. Toz, toprak, klasik kasaba. Benim hala anlayamadığım ve kimsenin anlayamayacağı şey şu; aynen Gömeç gibi ve oraya benzeyen bir sürü yer varken neden Gömeç? Onu anlayabilmiş değilim. Senaristin ve öykücünün de katkısı büyük ama o dünyayı yönetmen kuruyor. Ben Çengelköy’ün tepesinde oturuyorum. Belli şeyleri görmezseniz bir Anadolu kasabası gibi yerleri var oranın. Orda da çekebilir. Önemli olan mutlu bir şekilde bitirdi filmi. Ama çok anlamış değilim bunu."
Tarık Pabuççuoğlu ise Zeki Alasya’ya katılmadığını ifade etti: "Dokusu gerçekten hikayeye çok uygundu. İnsanların yüz ifadeleri, giyimleri, tavırları senaryoya cuk oturuyordu. O kadar çok senaryo ile özdeşleşmiş şey vardı ki... Sadece binaların iki katlı, tek katlı olması, toz, toprak olması vs. değil. Doku çok uygundu. Her ne kadar tozlu topraklıysa da Gömeç halkına teşekkür ediyorum."
Zeki Alasya da Pabuççuoğlu’nun sözleri üzerine "Benim bütün endişelerimi belki de ortadan kaldıran ve beni konuşmakta zorlayan bir olay bu. Gömeç halkı çok yardımsever. Aydınlık bir halkı var" diye konuştu.
KAYNAK:
TELEVİZYONGAZETESİ

<br><br>İletiyi Düzenleyen: skoc65, de: 04/05/2008 21:48